ملاس چغندر قند

ملاس چیست؟ کلمه ملاس دارای ریشه لاتین است و به معنای عصاره ای غلیظ، با خاصیت چسبندگی و تیره رنگ است. در واقع ملاس یک محصول جانبی در فرایند ساخت شکر و مخمر است. کیفیت این فرآورده تا حد زیادی به میزان رسیدگی نیشکر یا چغندر، مقدار شکر استخراجی، و همچنین روش استخراج آن مرتبط است.

این ماده در گذشته و در کشاورزی با نوعی که امروزه می شناسیم و در دست است، تفاوت های زیادی در نحوه استخراج و محصول نهایی داشته و معمولا تهیه آن هزینه زیادی دارد.

ملاس چیست؟ کلمه ملاس دارای ریشه لاتین است و به معنای عصاره ای غلیظ، با خاصیت چسبندگی و تیره رنگ است. در واقع ملاس یک محصول جانبی در فرایند ساخت شکر و مخمر است. کیفیت این فرآورده تا حد زیادی به میزان رسیدگی نیشکر یا چغندر، مقدار شکر استخراجی، و همچنین روش استخراج آن مرتبط است.

این ماده در گذشته و در کشاورزی با نوعی که امروزه می شناسیم و در دست است، تفاوت های زیادی در نحوه استخراج و محصول نهایی داشته و معمولا تهیه آن هزینه زیادی دارد.

تعریف ملاس:

ملاس یکی از محصولات جانبی کارخانه‌های تولید قند و شکر است که در طی استخراج قند از چغندر قند و نیشکر پس از اينكه شيره قند غليظ شده و از توربين ها عبور كرد باقي مي ماند.

این ماده به طور متوسط داراي ۶۵-۴۵ درصد قند و در حدود ۱۰ درصد مواد معدني و مقداري آميد و مقدار خيلي كمي مواد آلبومي نوئيد (چربی) دارد. ملاس نيشكر از نظر مقدار قند خيلي از ملاس چغندر قند غني تر است (۶۵ درصد در مقابل ۴۵ درصد) به طوري كه در اغلب كارخانجات از ملاس حاصل نيز مجددا قند گيري مي نمايند.

انواع ملاس:
  • ملاس چغندر قند
  • ملاس نیشکر
  • ملاس سورگوم